Drs. Chris Roelen (1973) is interim manager, consultant en toezichthouder. Hij is gespecialiseerd in digitale innovatie, reputatie en strategische marketing communicatie, business transformatie, fusies en crisismanagement.

In 1999 begon Chris zijn loopbaan als management trainee bij ORMIT. Na afloop richtte hij Lionfish op en werkt hij als interim manager en (strategie) consultant. Zijn passie is organisaties en bestuurders helpen met leiding geven aan fundamentele vernieuwing, vaak op het spannende grensvlak privaat-publiek.

Daarnaast is Chris toezichthouder en schrijft hij regelmatig over onderwerpen op het snijvlak van leiderschap en vernieuwing. Zo publiceerde Chris in 2020 het Manifest ‘Data and Algorithm for the 2020’s Zijn visie op leiderschap vind je hier.

Chris studeerde van 1991-1998 economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Als student-assistent studeerde hij af aan het Instituut voor Sociologisch Economisch Onderzoek. Tussen 2005 en 2007 behaalde Chris zijn Master in Corporate Communication aan de Rotterdam School of Management.